Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΝΗ! ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"


Αυτή τη βδομάδα κατέρρευσε κάθε άλλοθι, κάθε ψεύτικο επιχείρημα περί δήθεν ανυπέρβλητων εμποδίων που λειτουργούν απαγορευτικά στην χρηματοδότηση της Δημοτικής Επιχείρησης. Μέσα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και τις δυο συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ ο Λουκάς Τζανής αποδεικνύεται αδύναμος να διοικήσει, παράγων διάλυσης του Δήμου και της Επιχείρησης, αλλά και κυνικός πολιτικός ψεύτης.

Δημιούργησε ένα πλέγμα επιχειρημάτων με βάση τα οποία "κατάφερε" να μην χρηματοδοτήσει την Επιχείρηση ούτε με ένα ευρώ, για ένα ολόκληρο χρόνο. Έπεισε δυνάμεις για "διαδικαστικά αδιέξοδα". Εν έπαιξε συστηματικά τους κυριολεκτικά απελπισμένους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ, οι οποίοι παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι. Δεν δίστασε να κατηγορήσει πρώην συνεργάτες του για προβλήματα που έχουν φαλκιδεύσει την πορεία της Επιχείρησης. Τους έστειλε ακόμα και εξώδικα. Απέδειξε ότι για να σώσει το προφίλ του, είναι ικανός να κάνει τα πάντα.

Δυστυχώς γι' αυτόν και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Κυριάκο Θεοδωρακάκο τα ψέμματα τελείωσαν. Στην χθεσινή συνεδρίαση παρουσιάστηκε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης των εκκρεμοτήτων της Επιχείρησης από τους πρώην λογιστές της Επιχείρησης Στέλιο Γαβρίλη και Αντώνη Κυπραίο. Το πρόγραμμα αυτό, πρόγραμμα ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο, έγινε αποδεκτό από όλα τα μέλη του Δ.Σ, αλλά και από τον νέο λογιστή της Επιχείρησης. Σημειώνουμε δε, ότι το Πρόγραμμα αυτό είχε παρουσιαστεί και πριν ένα μήνα σε σύσκεψη της Διοίκησης του Δήμου, χωρίς να συγκινηθούν οι ιθύνοντες.

Τώρα δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπεκφυγών. Το πρόβλημα πια που πρέπει να απαντηθεί είναι μόνο ένα: Ο κύριος Τζανής να χρηματοδοτήσει την Επιχείρηση εδώ και τώρα. Τίποτα πια δεν μπορεί να τον εμποδίσει, αν το θέλει. Τώρα θα αποδείξει, ανάλογα με τις κινήσεις του, την ευαισθησία του για την Πολιτιστική, Αθλητική και Κοινωνική δραστηριότητα του Δήμου.

Ως "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" νοιώθουμε ότι δικαιωθήκαμε πλήρως για τις εκτιμήσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις που ακούραστα παρουσιάζαμε αυτό το διάστημα. Καλούμε τον Δήμαρχο να στηρίξει την Επιχείρηση και βεβαίως να αρχίσει την αποπληρωμή των εργαζομένων, που δεν αντέχουν άλλο.

Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο για άλλη καθυστέρηση.