Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

17+6 ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ

Επιστολή του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», Ζαχαρία Ζούπη, προς τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με την οποία του ζητάει εξηγήσεις για την κατάσταση της ΔΗΚΕΠΑ και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των απλήρωτων εργαζομένων.

Εικόνα προφίλΜε επιστολή του στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας που κοινοποιεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», Ζαχαρίας Ζούπης, ασκεί έντονη κριτική στον Λουκά Τζανή για το ύφος και το περιεχόμενο της πρόσφατης απαράδεκτης ανακοίνωσης της παράταξής του «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» και επαναφέρει συνολικά το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ. Διατυπώνει 23 συνολικά καυτές ερωτήσεις με προεξάρχουσα την κεντρική ερώτηση:
Τι χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργαζομένων έχετε θέσει;




Το συνολικό κείμενο της επιστολής του Ζαχαρία Ζούπη είναι το παρακάτω:

«  Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή δε θέλω να θίξω το επίπεδο, το ύφος και την αισθητική της επιστολής της Παράταξής σας, ούτε και το ασύστατο, προβοκατόρικο όλων των «στοιχείων» που αναφέρετε. Αναλυτική απάντηση έδωσε το Γραφείο Τύπου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ». Απλά σας θυμίζω:
·        Ότι το πρόγραμμα δράσης, ο Προϋπολογισμός, ο Ισολογισμός και τα Συμπεράσματα των ελέγχων των Ορκωτών Λογιστών της ΔΕΠΑΚ για τα έτη 2005-2006 που είχα την τιμή να την υπηρετήσω ως Πρόεδρος και να την κρατήσω κραταιά έχουν ψηφιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΚ και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου. Αυτά τα κείμενα τα έχω καταθέσει σε συνεδρίαση του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ελπίζω να τα δω σε κάποιο τεύχος Πρακτικών.
·        Ότι όλες οι βασικές επιλογές στον τομέα του Πολιτισμού και το αναλυτικό κόστος τους είχαν αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την τότε Διοίκηση του Δήμου, στην οποία συμμετείχατε ανελλιπώς. Μάλιστα, ήσασταν ένθερμος υποστηρικτής τους.

Από εκεί και πέρα σας συμβουλεύω να μη κάνετε πολιτική με την λάσπη στον ανεμιστήρα γιατί συχνά είναι πολύ επικίνδυνο. Άλλωστε σας έχω τονίσει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ψεύτικους συμψηφισμούς δε δέχομαι και ότι αν έχετε και το παραμικρό στοιχείο για την παραμικρή παρατυπία μου ως Αντιδημάρχου επί επτά χρόνια και Προέδρου της ΔΕΠΑΚ επί δύο χρόνια, να τα παραπέμψετε στη Δικαιοσύνη.

Κύριε Δήμαρχε,
Με την παρούσα επιστολή σας ζητάω να μου απαντήσετε εγγράφως στα ερωτήματα που τίθενται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», όπως και να δώσετε εντολή στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκο Θεοδωρακάκο να μου απαντήσει στα ερωτήματα που του έθεσα εγγράφως με την επιστολή μου Α.Π 607/20-7-2012, όπως και τα Πρακτικά όλων των συνεδριάσεων της ΔΗΚΕΠΑ ξεκινώντας από τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18-7-2012.




Υπενθυμίζουμε ότι τα ερωτήματα που έθετε η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» ήταν τα εξής:

1.Πόσους « εθελοντές » και με τι αποφάσεις ,τι διαδικασίες και τι κριτήρια τους προσέλαβε ? Με τι τρόπο τους πλήρωνε » ? Με τι εντάλματα ?
2.Γιατί επί ένα χρόνο δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση στην ενιαία Επιχείρηση ?
3.Πως τολμάει χωρίς να ντρέπεται να μιλάει για χάος που παρέλαβε ,όταν από τα 700.000 ευρώ που ήταν το χρέος των τεσσάρων Επιχειρήσεων την ‘Ανοιξη του 2010 ,τώρα αυτό είναι πάνω από 3.000.000 ?
4.Γιατί έγινε η κατάταξη προσωπικού με καθυστέρηση ενός χρόνου ?
5.Γιατί ψηφίστηκε ο Ισολογισμός της Επιχείρησης για το 2011 τον Αύγουστο του 2012 ?
6.Γιατί ο Προϋπολογισμός της Επιχείρησης για το 2011 ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2012 ?
7.Γιατί δεν έχει αρχίσει καν λάτρη της διαφάνειας ο ‘ελεγχος των ορκωτών λογιστών για το 2011 και η απόφαση πάρθηκε μετά από επίμονες προτάσεις του επικεφαλής μας ?
8.Πως βρέθηκε η Επιχείρηση να μην έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ?
9.Που « πήγαν » τα περίπου 900.000 ευρώ που κατά τον Πρόεδρο της Επιχείρησης πήγαν στα ταμεία των τεσσάρων Επιχειρήσεων και δεν πήγαν ποτέ στο ταμείο της ενιαίας ?
10.Τι έχει να πει για το γεγονός ότι 200 περίπου άνθρωποι παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι ?
11.Τι δέσμευση παίρνει για την αποπληρωμή τους ?
12.Γιατί ,αφού είναι λάτρης της διαφάνειας , αρνήθηκε τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών της Περιφέρειας ?
13.Τι έχει να πει για τις καταγγελίες ότι όλες οι εισπράξεις και οι πληρωμές της Επιχείρησης για το 2012 γίνονται άτυπα , κοινώς « μαύρα » ?
14.Μήπως μπορεί να μας πει γιατί το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους ΑΜΕΑ κινδυνεύει , γιατί ο σχετικός λογαριασμός δεν εμφάνιζε κίνηση επί ‘ένα έτος ?
15.Μήπως έχει να πει τίποτα για τις επίσημες καταγγελίες πρώην στελεχών του όπως ο Γ.Τσούτσας ,η Κλαίρη Πάστρα και ο Τ.Πατσάκης ?
16.Ποιοι πληρώθηκαν για δραστηριότητες που δεν είχαν σχέση με την Επιχείρηση ,μέσω της Επιχείρησης ?
17.Επειδή αναφέρεστε στην περίοδο που ήταν Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης ο επικεφαλής μας ( 2005-2006 ) ,μήπως έχει διαβάσει τον Προγραμματισμό ,τον Προϋπολογισμό ,τον Ισολογισμό και τα πορίσματα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών για τα δύο αυτά έτη ? Μήπως γνωρίζει , πριν προβοκάρει πολιτικά ανοήτως , ότι αυτά είχαν ψηφιστεί ομόφωνα τόσο από το Δ.Σ της Επιχείρησης ,όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο ήταν και αυτός μέλος .

Σε αυτά προστίθενται και τα ερωτήματα που είχε εγγράφως απευθύνει ο Ζαχαρίας Ζούπης στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ από τις 20/7/2012.

«  Επίσης, ζητάω για την περίοδο της Προεδρίας σας:
1. Τα καθολικά αναλυτικά του Λογιστηρίου της ΔΗΚΕΠΑ από 1.1.2012 μέχρι σήμερα.
2. Τα έσοδα από Πολιτιστικά, Αθλητικές Ακαδημίες, Κολυμβητήριο, κινηματογράφος και άλλες δραστηριότητες με βάση τα επίσημα παραστατικά.
3. Το σύνολο των εξόδων της ΔΗΚΕΠΑ για το ίδιο διάστημα ,ανά κατηγορία και με βάση τα επίσημα παραστατικά.
4. Για ποιες πληρωμές υπήρχαν εγκρίσεις Προέδρου.
5. Αν υπήρχαν έσοδα υπό μορφή δανείων.
6. Τον Οικονομικό Απολογισμό των εκδηλώσεων «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ

 Αυτά μου αρκούν, όπως και μια απάντηση στο ερώτημα:

Τι χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εργαζομένων της ΔΗΚΕΠΑ έχετε θέσει;

Υ.Γ.: Θα σας συμβούλευα να αλλάξετε ρότα και ύφος και να συστήσετε το ίδιο και σε συνεργάτες σας. Η ανακοίνωση του «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», ξεκινώντας από τον τίτλο ακόμα, αποτελεί σημείο ντροπής για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην πόλη. Έχω υπηρετήσει τον Δήμο περίπου 20 χρόνια και κανένας κονδυλοφόρος δεν μπορεί να με αποκαλεί «Ζωή Λάσκαρη». Αυτό ακριβώς είναι Κατήφορος.»