Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή του Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»


ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ-ΑΘΛΗΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη

Φίλες και φίλοι
Εδώ και ένα περίπου χρόνο 200 εργαζόμενοι της ενιαίας Δημοτικής Επιχείρησης ζουν έναν εφιάλτη. Παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, ενώ ο «φιλολαϊκός» κ. Τζανής σφυρίζει αδιάφορα. Αναφέρομαι στους δασκάλους των Καλλιτεχνικών Τμημάτων και στους γυμναστές των Αθλητικών Ακαδημιών του Δήμου μας, στα παιδιά του Επιδοτούμενου Προγράμματος για ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ και σ’αυτούς που διασφαλίζουν τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, όπως και σε εργαζομένους που στηρίζουν Κοινωνικές Δομές.
Εσείς πληρώνατε τη μηνιαία εισφορά στα Πολιτιστικά Κέντρα, τους Αθλητικούς χώρους και το Κολυμβητήριο. Οι εργαζόμενοι όμως, που εξασφάλισαν να λειτουργούν, αυτοί που έκαναν τη δημοτική αρχή να κομπάζει για τις παροχές της βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης.
Την ίδια ώρα στην θέση των τεσσάρων, κάποτε, ακμαίων Δημοτικών Επιχειρήσεων, υπάρχει μία ενιαία Δημοτική Επιχείρηση που κυριολεκτικά καταρρέει.
·          Τα χρέη τετραπλασιάστηκαν επί θητείας Τζανή, μέσα μόλις σε ενάμιση χρόνο
·          Μόνο στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργήθηκε χρέος που ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ!
·          Ακόμη δεν έχει γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος των Ορκωτών λογιστών για τις χρήσεις του 2011 (!), ενώ ο ισολογισμός του 2011 «έκλεισε» το 2012.
·          Δεκάδες προμηθευτές «τραβάνε» τα μαλλιά τους
Είναι φανερό. Η κατακτημένη πολιτιστική-αθλητική δραστηριότητα του Δήμου επί μία ολόκληρη 20ετία αμφισβητείται. Ο κ. Τζανής; για όλα αυτά «νίπτει τας χείρας του».  Συκοφαντεί προηγούμενες δημοτικές αρχές και στελέχη γνωστά για την εντιμότητα και την προσφορά, κατηγορεί πρώην συνεργάτες του, ρίχνει τις ευθύνες στην Οικονομική Κρίση, στην περικοπή πόρων από τους Δήμους. Γενικώς προσπαθεί να αποποιηθεί κάθε ευθύνη. Σαν να ήταν άλλος Δήμαρχος τον τελευταίο χρόνο.
Ασφαλώς και η χώρα μας, όπως και ο καθένας μας περνάει δύσκολές ώρες. Ασφαλώς και έχουν περικοπεί κατά τρόπο απαράδεκτο πόροι από τους Δήμους που τους δυσκολεύει στο έργο τους. Ωστόσο, ο κ. Τζανής κρύβει επιμελώς:
·         Ότι παρέλαβε τον μόνο Δήμο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά που δεν ήταν στο «κόκκινο» ταμειακά και τον κατέστησε δακτυλοδειχτούμενο.
·         Ότι επί ένα χρόνο δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ (ακριβώς, ούτε ένα ευρώ) στην Επιχείρηση, διαφημίζοντας την ίδια ώρα ότι έχει πρωτογενές πλεόνασμα!
·         Ότι μετέτρεψε την επιχείρηση σε μηχανισμό μαζικών παράτυπων διορισμών δήθεν εθελοντών, διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων ημετέρων.
·         Ότι όλη η οικονομική διαχείρηση, ιδιαίτερα από τον Ιανούαριο του 2012, γίνεται τουλάχιστον παράτυπα, στηριγμένη σε άτυπες εισπράξεις και πληρωμές.
Ο κ. Τζανής προσπαθεί να κρύψει τις προσωπικές, πολιτικές, διοικητικές, οικονομικές ευθύνες της κατάρρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης. Ότι είναι ο αρχιτέκτονας του χάους.  Ας το προσπαθεί. Δεν πείθει. Όλοι ξέρουν. Όλοι ξέρουμε.
Το μείζον τώρα είναι να σταθεί η Επιχείρηση στα πόδια της. Να στηριχθεί η Πολιτιστική-Αθλητική-Κοινωνική Δραστηριότητα του Δήμου, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Εμείς ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας γι’αυτό, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο,
·         Ζητάμε από όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν
·         Ζητάμε από όλα τα Κόμματα, όλους τους βουλευτές, όλους τους φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους, συστήνοντας ένα ευρύ Δίκτυο Συμπαράστασης κι Αλληλεγγύης
·         Ζητάμε απ’όλες τις αρμόδιες Διοικητικές, Οικονομικές, Ανεξάρτητες Αρχές να πραγματοποιήσουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους, φτάνοντας το «μαχαίρι στο κόκκαλο»
·         Ζητάμε από το Δήμαρχο προσωπικά και την Δημοτική Αρχή συνολικά, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Τώρα είναι ώρας ευθύνης για όλους μας!
Οποιαδήποτε ανοχή είναι συνενοχή!

Σεπτέμβριος 2012